مشاوره حقوقی و خدمات آن



مشاوره حقوقی و خدمات آن



مشاوره حقوقی و خدمات آن

مشاور حقوقی کسی است که مشاوره حقوقی تخصصی و حرفه ای را به طور قراردادی به افراد حقیقی و یا حقوقی می دهد.

فارغ التحصیلان حرفه دستمزد علاوه بر شغل ها وکالت , قضاوت و سردفتری , می‌توانند به شغل مشورت حقوقی هم بپردازند . افراد حقیقی و واقعی و حقوقی به دلیل ناآگاهی در باب مساله حقوقی برای متضرر نشدن در کارها گوناگون حقوقی خویش , به مشاور حقوقی می‌توانند نیاز داشته باشند . مشاور حقوقی در منطقه تخصصی خویش , به مدیران و ذی نفعان کمپانی امداد می نماید که ضمن اعتنا به مسؤولیت‌های کیفری , حقوقی , جزایی و انتظامی تصمیم هایشان , تصمیمات صحیح‌تری اتخاذ نمایند و همینطور در مواجه با مسایل حقوقی سازمانی به آنان در حل‌وفصل مشکلاتشان امداد میرساند . امروزه در بیشتر شرکت‌ها و سازمان‌ها نصیب مهمی به اسم مشاور حقوقی موجود است که از یک یا این که یک‌سری بدن از کارشناسان مشاور حقوقی درست شده شده‌است .

مشاوره حقوقی و کمک های مربوط به آن

مسئولیت های مشاور حقوقی

مسئولیت های مشاور حقوقی شامل ارائه مشاوره حقوقی، کمک کردن در رسیدگی به دعاوی، آنالیز و شناسایی مسائل حقوقی، تهیه و تنظیم اسناد حقوقی و غیره است، به طوری که سازمان حداکثر سود را کسب می کند و هیچگونه اقدام قانونی علیه سازمان صورت نمی گیرد. این متخصص باید از شرکت در برابر عوارض قانونی احتمالی محافظت کند. این مشاوره ها ممکن است دارای تخصص های حقوقی خاصی مانند دارایی، مالیات، املاک و مستغلات، ضمانت و غیره باشند. وظایف آنها با توجه به رشته ای که در آن متخصص می شوند متفاوت خواهد بود و به انتظارات کارفرما نیز بستگی دارد. مشاور حقوقی باید دانش نظری خود را به گونه ای به کار ببندد که در راه حل های تجاری عملی نیز صدق کند.



مهارت ها و توانایی های مشاور حقوقی



یک مشاور حقوقی می بایست از نگاه فنی مهارت واجب را در کارها حقوقی داشته باشد و از علم رسمی آن میهن هم تماما مطلع باشد . وی بایستی بضاعت و توان ارزیابی دعاوی و مشکلات حقوقی و غیره را داشته باشد . وی می بایست مهارت های ارتباطی کارکشته داشته باشد و بایستی بتواند به صورت جدا فعالیت نماید . وی می بایست بتواند داده ها پیچیده را به روشی بی آلایش منتقل نماید و از درستی داده ها بیان شده اطمینان نتایج نماید . وی می بایست اعتنا دور از شوخی به جزئیات داشته باشد و می بایست بتواند امور و خواهش های داده شده را سرعت بالا و ظریف انجام دهد . وی بایستی بتواند ضمن انجام وظیفه های خویش , سیاست مداری , هدف و دوراندیشی بالایی ا نشان دهد . وی می بایست با ضوابط فعلی آپ دیت شود و بتواند آنان‌را در وضعیت های مطلوب تعبیروتفسیر و به اجرا درآورد . مهارت های مشورت , بررسی , تحقیق و رسیدگی عالی میتوانند مزیت های دیگر دراین مورد باشند .
سند تحصیلی مدرک کارشناسی در حرفه حقوق و دستمزد برای اتخاذ این شغل ما یحتاج است البته اشخاصی که دارنده گواهی تحصیلی بالاتری در فن حقوق و دستمزد می باشند ( فوق لیسانس , دکتری ) و یا این که دارنده تجربه در مورد رسیدگی به موضوعات متنوع خیس حقوقی تجربه می‌باشند و یا این که با جدیدترین علم درخصوص موضوعات حقوقی آپ تو دیت میباشند در حق تقدم گزینش برای بسته شدن قرارداد کاری با شرکتهای می‌باشند . میزان حقوق و دستمزد مشاور حقوقی بسته به فن تخصصی او , مهارت , علم و تجربه شخص گوناگون است .
مزایای داشتن مشاور حقوقی
کمک به تنظیم قرارداد حقوقی
جلوگیری از اطاله (طولانی شدن) قرارداد
هزینه کمتر
حوزه های کاری مشاور حقوقی:

1- امور قراردادها

وظیفه او بررسی قرارداد، پیش بینی تمام خسارت ها، مسئولیت ها، اختیارات فسخ و ضمانت ها و شروط عقد، مدیریت امور حقوقی کارفرما اعم از چک و سفته، تهیه پیش نویس قرارداد استاندارد، بدون ابهام و فنی و با در نظر گرفتن قوانین حاکم بر کشور در آن (که بدون در نظر گرفتن آن ها، قرارداد باطل می شود) و در نهایت تایید و امضای آن است. همچنین ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها، مزایده ها، جمع آوری، بررسی و تنطیم اطلاعات لازم برای تهیه قوانین، اساسنامه ها، آئین نامه ها، دستورالعمل و غیره، انجام کلیه امور مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکت ها (عمدتا در شرکت های خصوصی) و نظارت بر کار کلیه کارمندان زیر مجموعه، برای اطمینان از بودن فعالیت آنها در جهت حقوقی مورد نظر از جمله وظایف اوست.

2- امور دعاوی

در صورت درگیر شدن شرکت با دعاوی مختلف، تهیه و تدوین لوایح مورد نیاز و به عهده گیری وکالت شرکت در صورت داشتن پروانه وکالت به عهده اوست (بدون داشتن پروانه وکالت، با داشتن دو سال سابقه کاری در آن شرکت می تواند با ارائه معرفی نامه از شرکت، نماینده حقوقی آن شرکت در دادگاه باشد و تا حدودی کار وکیل را انجام دهد.). حق الزحمه او یا حق الزحمه ساعتی تعیین شده در قرار داد است (هزینه تمبر الساقی به عهده شرکت است)، یا مبلغی بیشتر همانند وکلای عادی است. مشاور حقوقی وظیفه مشارکت در مسائل دعاوی مختلف شرکت، ایراد توصیه ها و پیش نویس فنی مطابق با قوانین حاکم بر کشور و پیگیری امور مربوط به آن است.



کمک گرفتن از یک مشاوره حقوقی



3- امور پژوهشی

به منظور راهبری شرکت و حل مشکلات آن، به انجام مطالعات حقوقی، گزارش نتایج و ارائه پیشنهادات می پردازد. گاهی اوقات انجام این امور می تواند با طی مراحل لازم، منجر به پیشنهاد لایحه قانونی جدید یا تغییر و تفسیر قوانین موجود شود.

قرارداد کاری مشاور حقوقی

مشاور حقوقی همانند سایر کارمندان به استخدام رسمی شرکت در نمی آید و فعالیت او با شرکت به صورت قرارداد مشاوره است و از این رو همانند سایر کارمندان عادی سنوات، عیدی و پاداش به او تعلق نمی گیرد و دستمزد او ساعتی است. در متن قرارداد مشاوره حقوقی، ساعاتی که مشاور متعهد است در شرکت حضور داشته باشد و دستمزد او به ازای هر ساعت ذکر می شود.

تفاوت مشاور حقوقی با وکیل

فارغ التحصیلان رشته حقوق در تمامی مقاطع تحصیلی می توانند به مشاوره حقوقی به شرکت ها بپردازند اما وکلا برای شروع فعالیت خود به قبولی در آزمون وکالت که به اخذ پروانه وکالت می انجامد نیاز دارند. گرفتن مشاوره حقوقی در تمامی زمینه‌های تجاری و قراردادها و مذاکرات موجب می شود افراد در کار و فعالیت تجاری خود تصمیمات درست را اتخاذ کنند. اما وکیل معمولا در مواردی به فرد مشاوره می‌دهد که جرم یا مشکلی ایجاد شده و افراد برای بررسی جنبه‌های حقوقی و یا کیفری آن ها نیازمند راهنمایی هستند.



شغل مشاوره حقوقی چیست؟

مشاوره حقوقی از جمله مشاغلی است که فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانند آنرا به عنوان حرفه خود قرار داده و به عنوان یک مشاور حقوقی فعالیت نمایند. جهت تاسیس و شروع به فعالیت مشاوره حقوقی شخص مشاور لازم است:

اولا فارغ التحصیل یکی از رشته های حقوق، فقه و حقوق، مبانی فقه و حقوق اسلامی با دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی باشد.
ثانیا صلاحیت های عمومی و تخصصی جهت تاسیس یک دفتر مشاوره حقوقی را داشته باشد.
ثالثا یک موسسه حقوقی ثبت نموده و در آن به فعالیت مشاوره حقوقی بپردازد که دارای شاخه های مختلفی می باشد.
تفاوت مشاور حقوقی با وکیل دادگستری

مشاور حقوقی ممکن است دارای پروانه وکالت باشد یا پروانه وکالت نداشته باشد و این بدین معنا می باشد که وکلا نیز امکان تاسیس دفاتر مشاوره حقوقی را دارند اما فعالیت به عنوان مشاور حقوقی نیاز به داشتن پروانه وکالت نمی باشد. مشاور حقوقی به عنوان یک مشاور بدون حضور مستقیم در دعوا یا دادگاه؛ اطلاعات حقوقی را به متقاضی ارائه می کند و او را با اطلاعات حقوقی آشنا می سازد. مشاور حقوقی می تواند به عنوان مشاور مدیر یک شرکت تجاری در مکان شرکت مشغول به فعالیت گردد و اطلاعات حقوقی مورد نیاز مدیر را به وی انتقال دهد. همچنین به عنوان مشاور حقوقی یکی از طرفین دعوا؛ اطلاعات حقوقی را در اختیار طرفین پرونده جهت جمع آوری ادله و آمادگی دفاع در دادگاه قرار می دهد.



یک مشاوره حقوقی چه کمکی می تواند به شما داشته باشد



مشاوره حقوقی ناظر بر نهاد های سیاسی است

حدود و اختیارات قوای سه گانه، در قانون و در راستای اصل تفکیک قوا، مشخص گردیده است. از جمله توانایی ها و مهارت های حقوقدانان فعال در امر مشاوره حقوقی، تشخیص و تعیین حدود و اختیارات هریک از قوا و پیش گیری از مداخله آن ها در حیطه یکدیگر و نیز، جلوگیری از تداخل وظایف شان می باشد. نهاد مشاوره حقوقی در حقوق اساسی، بر دامنه حکم رانی و فرمان روایی هریک از نهادهای حکومتی و بخش های قدرت سیاسی، اشراف کامل دارد، و می تواند مداخله جویی های حوزه های مختلف قدرت را شناسایی و با هشدار به دستگاه های ذیربط و توصیه به متولیان امور، مانع از، گسترش و تداوم دامنه مداخله جویی های ارکان قدرت و فساد آوری های آن گردد.



نیازمندی ها و زمینه های شغلی مشاوره حقوقی

یک مشاور حقوقی جهت شروع فعالیت حرفه ای خود لازم است ابتدا یک موسسه حقوقی تاسیس و موسسه خود را ثبت نماید و با اخذ مجوزهای مربوطه فعالیت خود را آغاز نماید. مشاور حقوقی جهت ثبت شرکت خود لازم است به اداره ثبت شرکت ها مراجعه و طبق مقررات مبادرت به ثبت موسسه خود نمابید.

زمینه های فعالیت مشاور حقوقی محدود به گرایش خاصی از رشته حقوق نمی شود و در همه زمینه های حقوقی امکان ارائه مشاوره و فعالیت را دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

حقوق کار: در روابط بین کارگر و کارفرما اختلافات فراوانی از زمان انعقاد قرارداد تا خاتمه آن متصور است که در تمام این مراحل یک مشاور حقوقی می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار کارفرمایان و کارگران قرار دهد.
حقوق مالیات: در مراحل تنظیم اظهارنامه مالیاتی، تعیین مالیات و اعتراضات بسیاری نسبت به آن قوانین پیچیده و متنوع وجود دارد که مؤدیان جهت اطلاع از قوانین مذکور می توانند از دفاتر مشاوره حقوقی که در این زمینه تجربه و مهارت دارند استفاده نمایند.
حقوق قراردادها: در مراحل تنظیم قرارداد و اختلافات ناشی از آن با توجه به تنوع قراردادها و پیچیدگی های آن؛ بازرگانان و تجار جهت جلوگیری از خسارات احتمالی و اختلافات قراردادی می بایست از یک مشاور حقوقی در تنظیم قرارداد بهره مند شوند.
حقوق کیفری: چنانچه جرمی متوجه اشخاص شود؛ بزه دیدگان و حتی در برخی موارد متهمین جهت دفاع و جلوگیری از تضییع حقوق خود می بایست از یک مشاور حقوقی استفاده نمایند.
در صورت بروز مشکلات در هر زمینه حقوقی می توانید از مشاوره حقوقی - وکیل متخصص در موسسه حقوقی اوستا بهرمند شوید:

راه های ارتباطی:

تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
تالار گفتگو حقوقی
چت انلاین با مشاوران





راه های ارتباطی:

تماس با شماره تلفن ثابت : 70700007-021
تالار گفتگو حقوقی
چت انلاین با مشاوران



منبع: مشاوره حقوقی و خدمات آن

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *